Invigning av VISBO

Idag var jag med på invigningen av VISBO som är Karlskrona kommuns egen visnings- och inspirationsmiljö för välfärdsteknik, eHälsa och olika hjälpmedel. http://www.karlskrona.se/sv/Familj–omsorg/Aktuellt-fran-Stod–Omsorg/Nu-invigs-den-smarta-seniorlagenheten/.

I lägenheten finns digitala produkter som används inom äldreomsorgen idag, men där kan även komma att testas nytt.
– Ny välfärdsteknik kommer att kunna testas i lägenheten av seniorer och personal inom äldreomsorgen innan det blir en del av ordinarie verksamhet, säger utvecklingschef Eva Herbertson.

Verkligen kul att se att denna satsning blir av och hur de tagit steget lite längre genom att inte bara visa upp coola tekniska lösningar utan en genomarbetad miljö för seniorer. Ser också fram emot att VISBO ska bli en mötesplats för olika aktörer som personal, seniorer, närstående, företag, studenter, forskare etc. och hur vi tillsammans kan utveckla användbara tekniska lösningar här i Blekinge.

Det var stor mediabevakning så passa på att kolla in denna film från invigningen. http://www.svt.se/nyheter/regionalt/blekinge/sa-ska-gamla-fa-hjalp-i-vardagen